keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Uusia tuulia elämässä! Aikuinen nainen lähti työn ohella iltakouluun.

Mainitsin tuossa aikaisemmassa postauksessa aloittaneeni opiskelut. Siksi täälläkin on ollut hieman hiljaista. Instagramissa on sentään elämääni viikoittain ja välillä jopa päivittäin. Yritän taas kunnostautua myös täällä blogin puolella. Ajattelin kertoa hieman tarkemmin opinoista jotka aloitin elokuussa. 

Pitkään se ajatus muhi mielessä ja nyt alku syksystä päätin tarttua härkää sarvista. Ilmoittauduin Haaga-Helian avoimeen ammattikorkeakouluun! Kävin keväällä pääsykokeissakin, mutta ei onnistanut silloin. Siitä sisuuntuneena ajattelin että mennään sitten avoimeen AMK:n kautta kouluun sisälle. Haaga-Heliassa voi opiskella avoimessa, ja kun on saanut 60 opintopistettä voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta. 

Eilen sain iloisia uutisia: ensimmäiset 3 opintopistettä on nyt kasassa. Pääsin läpi Matematiikan kurssista. Olen todella ylpeä itsestäni. En ole lukion jälkeen (Ylioppilas vm. 1993) koskenutkaan funktiolaskimeen. Ehkä siksi nuo pääsykokeetkin meni penkin alle kun matikka oli varmasti ihan surkea. Nyt kuitenkin tsemppasin sikana, ja sain kotiopetusta mieheltä niin niillä eväillä pääsin kurssista läpi, hurraa!

Opiskelu avoimessa amk:ssa on aluksi ollut aikamoista haparointia ja todella itsenäistä! Itse pitää kaikki tieto hankkia, tosin koulutusvastaavat ja toimiston henkilökunta ovat todella hyvin auttaneet kun olen kysellyt asioita. Koulutuksen järjestelmät ovat vielä hieman hankalia. Kursseille ilmoittaudutaan eri paikassa missä on lukujärjestykset ja Moodle jossa on kaikki kurssimateriaalit yms on sitten myös aivan eri järjestelmä. Mutta toisaalta silloin 90-luvulla kun viimeksi olen koulunpenkkiä kuluttanut ei ollut juurikaan edes ATK:ta, eli varmasti nuo asiat ovat nykyään helpompia vaikka aluksi tuntuvat tahmeilta. Niin -ystäväni kertoi että ennen vanhaan piti mennä koulun ovelle aamuvarhain odottelemaan että pääseekö ilmoittautumaan kurssille ja onko hyväksytty. Kyllä nämä kankeat järjestelmät taitavat kuitenkin entis ajan voittaa :)

Tavoitteena minulla on saada Tradenomin paperit, viimeistään neljän/viiden vuoden kuluttua. Sitä kohti on hyvä kurkotella! Opiskelu on kivaa!

Jos kiinnostuit opiskelusta Haaga-Helian avoimessa AMK:ssa, niin katso täältä lisätietoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti