lauantai 18. toukokuuta 2013

Museopäivä WeeGeessä

Tällä viikolla on vietetty kansainvälistä museoviikkoa joka on tänään huipentunut kansainväliselle museopäivälle (museoon oli ilmainen sisäänpääsy!). Täytyy myöntää että en tiennyt/ muistanut moista ja olimme suunnitelleet joka tapauksessa menevämme tänään Espoon Weegeen Emma museoon. Siellä päättyy huomenna Väiski Vemmelsääri & kumppanit näyttely ja sinne piti tytär "raahata". Onneksi hän sai kaverin mukaan niin pölyinen museokeikka sai kivan piristyksen. Yleensä tytär lähtee hieman pitkin hampain meidän vanhusten kanssa museoon vaikka aina sieltä löytyy jotain kivaa. Nyt erityisesti kiinnosti Lastenmuseossa olleet Harry Potter-jutut. Siellä oli mm. simulaattori jolla sai lentää luudalla, jihuu!

En tiedä mistä johtuu, mutta minusta on aina kiva bongata museoiden, ravintoloiden, kauppojen yms julkisten tilojen WC-kylttejä! On ihanaa kun niihin panostetaan. Niin yksinkertainen ja hyödyllinen asia kun veski on. Luulisi että riittää kyltti jossa on kerrottu naisten tai miesten wc, mutta ei - ja siitäkös minä tykkään. Tässä WeeGeen Weecee-kylttejä: vassoguu ja ihailkaa tuolta betonia ja yksinkertaisia nais- ja miesfiguureja:

Futuro oli taas avattu yleisölle. Sitä pääsee ihailemaan 1.9.2013 asti! On se hieno:


En voi olla muistelematta niitä lapsuuden aamuja kun heräsin väsyneenä ja olkkarista kuului: TÖÖT TÖÖT. Rakas pikkuvelihän se siellä katsoi Maantiekiitäjiä. Näyttelyssä oli hienoja luonnoksia yms. Jos vaan huomenna ehditte niin menkää Weegeen Emmaan! Siellä viedään viimeistä päivää Väiski Vemmelsääri & co näyttelyä: 

Chillailua kesken museokäynnin. Betoni on niin hienoa! Punaiset sohvat ja avara aula, tykkäsin! 


Olihan siellä moderniakin taidetta "pölyyntyneen" lisäksi. Pysähdyttävä ISO hevonen projektorilta seinällä. Käytiin silittelemässä heppaa, kiltti oli.


Lastenmuseosta löyty ihana Hassun Hatuntekijän tai kenen lie Liisa Ihmemassa vai Oz-ihmemaan vaaleansininen talo. Sen vierestä löytyi se Harry Potter-simulaattori jossa minäkin kokeilin luudalla lentämistä (siitä ei ole kuvaa....)


Ja lopuksi ihanaan SIS.Deliin kaffelle! Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti