sunnuntai 26. elokuuta 2012

Loviisan Wanhat Talot

Pyörähdimme tänään Loviisassa ihastelemassa wanhoja taloja. Tätähän voi jo traditioksi kutsua kun olimme kolmatta kertaa Loviisan Wanhat Talot tapahtumassa. Virallisestihan tapahtuma on korjaus- ja perinnerakentamispäivät. Meillä ei varsinaista korjaus- ja perinnerakentamistietouden tarvetta ole koska asumme tylyssä 2000-luvun rivarissa jota ei vielä kovin perinteisesti nikkaroida. Haaveissa olisi joskus joku supermegaihana kohde löytää mutta haaveeksi taitaa jäädä kun Helsingistä ei tahdota pois muuttaa.

Nyt lähinnä inspiraatiota ja haaveilua siis oli tarjolla. Suosikkikohde oli  Ringströms gård  -talo nro 24 .  Talon keittiö oli juuri remontoitu, se oli ihana! Tiskiallas oli sijoitettu kivast ikkunan eteen niin että tiskatessa näkee kauniin takapihan ja kunnon siivun kauempana olevaa merta!

Päivä oli helteinen, yli 20 astetta lämmintä. Fiilis oli kuin olisi ollut "lomalla". Kiva oli muuten seurata kun tapahtumassa oli paljon myös koiria. Sisälle asuntoihin heitä ei päästetty mutta odottelivat innokkaana portin pielissä. Muutamassa kohteessa oli koirakin kotona, oli kiva rapsutella karvaturreja.

Torilta löysimme yllätyksenä Fiskarsin ruukkikylän herkun ison purnukan Yrttikynsiä (edelliset loppuivat viime viikolla eikä reissua Fiskarssiin ollut vielä suunnitteilla).

Suosittelen lämpimästi tapahtumaa kaikille joita vanhat talot, antiikki, ihanat kodit, kirpputorit yms. kiinnostaa. Varatkaa ensi vuonna aikaa koko päivä! Tai koko viikonloppu jos haluatte rauhassa kertää kaikki kohteet.

2 kommenttia:

  1. Kivaa kun kävit tahpahtumassa. Asun itse Loviisassa ja kävin muutamassa kohteessa ja tietenkin ITU-torilla.
    Olen toimittaja virkavapaalla ja tein frilansjutun Vasabladetille Ringströmin talosta.

    Hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos paljon tiedosta. Sattuuko juttu olla netin kautta luettavissa? Mielelläni ottaisin linkin.

    VastaaPoista