tiistai 7. joulukuuta 2010

Vihreitä kuulia vai saippuaa?

Innostuin valmistamaan (pikkuhiljaa...eikös nyt ala olla jo korkea aika aloitella joulutonttuilut??) joululahjoja ja ajattelin kokeilla elämäni ensimmäistä kertaa saippuan valmistamista. Valmiit ainekset löytyivät Sinellistä ja myyjältä sain vielä hyvät ohjeet kotiin viemisiksi. Olin kuvitellut että saippuan valmistaminen valmiista massasta olisi jotenkin vaikeaa ja hankalaa mutta totuus olikin ihan toinen.Saippuamassaa, tästä se sitten lähti.Mikron kestävä astia, veitsi ja lusikka.


Glitterit, väri, sitruunan tuoksu & selkeä ohje.Lusikalla ja veitsellä veistelin sopivan määrän saippuamassaa & lämmittelin ainetta varovaisesti mikrossa.Lämmityksen jälkeen sekoitin vihreää ja lilaa väriä sekaisin.  


Ensimmäinen satsi epäonnistui pikkuisen koska en uskaltanut lämmittää massaa tarpeeksi. Saippuapupusta tuli hieman kokkareisen näköinen mutta kyllä sillä puhdasta kättä tulee pesussa.


 Moni kakku päältä kaunis. Ensimmäinen kokkareinen saippua. 


Pupun jälkeen tein pieniä saippuoita joihin lisäsin glitteriä, näistähän tuli aivan vihreiden kuulien "sukulaisia". Tuoksuna on raikas sitruuna, nami nami!
Ripottelin muotin pohjalle glitteriä.


6 söpöä saippuaa valmiina menossa jääkaappiin jähmettymään.
Lähikuvaa jääkaapin jälkeen, nyt on aika irroittaa saippuat muotista ja hieman jännittää että mistä niistä oikein tulee...Valmiit saippuat. Näistä tuli ihania!


Saippuan valmistuksen jälkeen innostuin vielä valmistamaan paperista lahjalaatikot saippuoille. Olen aikaisemmin kertonut "lehtihulluudestani" ja nyt keksinkin kivan tavan millä voi osittain kierrättää lehtiä. Etsin netistä ohjetta ja löysin Youtubesta mm. tämän ohjeen jonka avulla sain tehtyä laatikot.


-Lahjalaatikot-
 -Bling bling-Näitä pitää tehdä lisää!

2 kommenttia: