maanantai 3. kesäkuuta 2013

Uusi fillari on wanha Kombi

Kävipä niin että joskus talven kylminä päivinä olin työkaverin kanssa polkupyöristä jutellut. Hän kertoi omistavansa vanhan Kombin jota itse heti innoistuin kehumaan. Unohdin koko pyörän ja nyt tässä kevään korvilla työkaveri huikkasi että kiinnostaako minua vielä kyseinen pyörä. Ja kyllähän kiinnosti. Sovimme että käyn hakemassa pyörän keskustasta kerrostalon takapihalta. Sain vanhat avaimet ja jännittyneenä kipitin tänään töitten jälkeen katsomaan pyörää joka oli kuulema todella ruosteinen yms. En yllättynyt ollenkaan, pyörä oli todella ruosteessa ja valtavan siitepölyn peitossa. Sillä ei ole ajettu ties kuinka moneen vuoteen. Tartuin pumppuun ja ristin sormeni että kumit olisivat ehjiä. Ja olihan ne! Vähän jännitti lähteä pyörällä liikenteeseen kun se vaikutti oikeasti todella huteralta, mutta kyllä se meikäläisen kantoi hyvin! Ajelin rauhassa keskustassa ja suuntasin Kaisaniemen metroon jolla kuljetin pyörän uudelle kotiseudulle itäiseen Helsinkiin. 

Täytyy viedä pyörä huoltoon tai pyytää että mies vilkaisee sitä ja kiristelee muttereita ja ruuveja. Uskon että peseminenkin saa ihmeitä aikaan! Pyörän satula on uusittu ja se on todella hyvä. Mutta kori pitää uusia, se on varmasti ihan alkuperäinen. Kun käännän tankoa, niin kori pysyy paikallaan, se on aika pelottavan näköistä ;).

Näin kauniita sireenejä (ainou, syreeni taitaa olla se virallisempi nimitys) oli fillarointimatkan varrella, aah tuota tuoksua ja aivan mahtavan väriset. En ole noin tummiin sireeneihin koskaan törmännytkään.

Aika söpöliini tuo fillari, vai mitä sanotte?


2 kommenttia:

 1. No on kyllä upea pyörä. Äläkä vaan mene maalaamaan sitä vaan anna sen olla tuollainen aito ihanuus. Itsellä on Kombi ''Coccinella'' ja Kombi ''Butterfly''. Ihania nämä wanhat Kombit.

  Terv. Maikki Porista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikki kehuista :). Tarkoitus on vain tarkistaa renkaat, pultit yms ja säästää ruosteet. Tosiaankin tuo on aivan hellyyttävän ihana pyörä.

   Poista