lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannus Helsingissä

Juhannusaattomme alkoi Hakaniemen torilta, joka oli tupaten täynnä iloisia Juhannukseen valmistautuvia helsinkiläisiä. Perunaa ostettiin niin suurin joukoin että jokaiseen perunakojuun oli pitkät jonot. Joimme kahvit ja söimme karjalanpiirakat torikahvilassa, naapurikahvilassa oli elävää musiikkia. Ihana tunnelma. Ja muuten se mikä Hakaniemen torilla on mahtavaa kun siellä ei ole LOKKEJA ollenkaan. Vain kesyjä pikkulintuja, jotka meinasivat kyllä napata herkuistamme osuutensa. 


Torin jälkeen suuntasimme matkamme Kotiharjun saunaan. Meidän oma sauna odottelee pientä remonttia, ylälaude on rikki joten sen vuoksi emme päässeet kotona Juhannussaunaan. Päätimme suunnata ensimmäistä kertaa (vaikka melkein 20 vuotta olemme Helsingissä asunet) Kotiharjun saunaan. Siellä meitä odottikin valtava jono, joka onneksi pieneni nopeasti. Minä suuntasin naisten puolelle ja mies toiselle puolelle. Sovimme kadulle vilvoittelutreffit löylyjen välissä. 

Voi sentään mikä ihana paikka Kotiharjun sauna onkaan, täytyy alkaa useammin käymään siellä. Tuntui että iho lauloi ilosta kun lauteiden lempeitä löylyjä pääsi nauttimaan. Olen itse kova saunoja, saunon joka päivä! Ja aina kun pääsen kunnon puulämmitteiseen saunaan ei voi kuin huokailla onnesta. Ja tuollaisessa todella vanhassa saunassa on tunnelmaa, lauteet oli täynnä saunovia Juhannukseen valmistautuvia naisia. En ollut hankkinut vihtaa, mutta muutamalla saunojalla oli oma vihta ja se tuoksu ja vihtomisen ääni on pelkästään niin rauhoittavaa että hyvin pärjäsin ilman omaa vihtaa. 

Suosittelen kaikille saunojille Kotiharjun saunaa, käykää katsomassa aukioloajat yms. täältä.


Saunan jälkeen kävimme vilvoittelemassa terassilla kunnes palasimme kotiin grillailemaan. Ei ole juhannus mitään ilman grillaamista ja yötöntä yötä! Hyvä Juhannus oli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti