tiistai 30. joulukuuta 2014

Missä sinä joit elämäsi ensimmäisen latten?

Minulla oli tänään hetkinen luppoaikaa kun lähdin töistä. Menin Lasipalatsin mbariin muistelemaan menneitä. Varta vasten en menneitä sinne lähtenyt muistelemaan, mutta ennen tuli käytyä useammin tuossa paikassa ja siitä se muistelo sitten lähtikin juoksemaan viime vuosituhannelle. Aikaan jolloin mbar oli vielä nimeltään Meteori, ja siellä myytiin myös kirjoja. Aikana jolloin meillä ei vielä ollut lapsukaista elämässämme, ja aikana jolloin olin raskaana. Muistan sen fiiliksen kun usein menin Forumin kirppiksen jälkeen Meteoriin juomaan sitä uutta ja ihmeellistä kahvia: lattea! Ja ihastelin kirppislöytöjäni. Tuosta paikasta on kivat muistot ajalta ennen lapsukaista. Toki olen siellä viime vuosinakin jonkun verran käynyt mutta en niin ahkerasti kun aikaisemmin oli tapana.

Kovasti on kahvilakulttuuri muuttunut 15:ssä vuodessa. Silloin 1998-2000 jolloin kulutin kahvilan penkkiä ahkerimmin ei ollut varmasti kenelläkään kauheasti kännyköitä mukana, tai jos oli niin ne eivät tietenkään olleet älypuhelimia. Saatikka että jollain olisi ollut oma läppäri siellä mukana. Nyt lähes joka pöydässä jollain oli oma kone mukana. Ja mikäs sen mukavampaa on kuin omaa officea  ylläpitää inspiroivassa kahvilassa/ ravintolassa.

Vaikka sitä lattea tuli muisteltua niin tilasinpa itselleni yhden oluen ja toastin. Ja on muuten tuo ruokakulttuurikin muuttunut huomattavan paljon viime vuosina. Oma toastini oli täytetty kasviksilla ja tofulla. Eipä silloin 15 vuotta sitten pahemmin kasvisjuttuja missään myyty. Tai ehkä oli juustosämpylä, mutta siihen tarjonta jäikin. Olen itse ollut jo reilut 20 vuotta kasvissyöjänä,  ja siksipä on aivan mahtavaa, että meille vegeilijöille on nykyään tarjolla todella paljon erilaisia vaihtoehtoja! 


5 kommenttia:

 1. Jaa-a, mitä otsikon kysymykseen tulee, taidan joutua vastaamaan "en vieläkään missään" :D Vaikka olenkin asunut kaupungiksi luokitelluissa paikoissa suurimman osan tähän astisesta elämästäni (myös Stadissa), niin ei vaan ole kahvilakulttuuri koskaan iskenyt minuun. Olin joskus töissä esim. Etelä-Espalla, eikä edes niinä aikoina tullut poikettua tai hengattua, vaikka paikkoja oli pilvin pimein matkan varrella :)

  Olut ja toast näyttää muuten aika herkulliselta yhdistelmältä! Lähtökohtaisesti en juurikaan koskaan juo olutta, mutta tuossa näyttää jotenkin hyvältä :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia, arvaa maistuiko hyvältä pitkän (kahden päivän) ja rankan työ"viikon" jälkeen ;)

  VastaaPoista
 3. Piti vielä sanoman että, minä voisin luurata kahviloissa ihan "työkseni" ja lipittää lattea :D

  VastaaPoista
 4. Minä join elämäni ensimmäisen latten aikoinaan Pariisissa katukahvilassa - ja kahviloissa tykkään edelleenkin istuskella;)
  Blogistani löytyy sinulle haaste;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisin katukahvila kuullostaa ihan parhaalta paikalta, wau! Ja kiitos haasteesta, täytyykin alkaa liian pitkän tauon jälkeen naputtamaan postausta :D :D :D

   Poista