torstai 18. marraskuuta 2010

Retrotapettia taskukoirille

Kävin katsastamassa Nukkekoti-näyttelyn Kansallismuseossa. Menin sinne hieman eri odotuksin, luulin että näyttelyssä olisi laajasti esitelty nukkekotien historiaa, kalusteita yms. Mutta näyttely koostuikin suurilta osin nykyihmisen tekemistä "Unelmien-kodeista" nukkekotien muodossa.

Itselläkin haaveilijana oma unelmakoti on mielessä vielä koska nykyinen koti ei ole se unelmakoti. En ole ajatellutkaan että voisin alkaa itse nukkekodin muodossa omaa unelmakotia rakentaa. Enkä sellaiseksi nukkekotiani haluaisikaan. Minun nukkekodin pitäisi olla "shabby chic"-tyylinen. Mielessäni on jo muutamia vuosia pyörinyt oman ison nukkekodin rakentaminen esim. vanhaan lipastoon tai kaappiin. Kansallismuseon näyttelyssä oli sellaisista monia ihania esimerkkejä. Oviin oli laitettu lasit tai sitten kaapistot olivat olleet jo valmiiksi vitriinityyppisiä joten sinne ei tarvinnut kuin sisustaa nukkekodin huoneet omalla tyylillänsä.

Askartelin jokunen aika sitten Ikean säilytyslaatikosta ja upeasta retro-tapetista tyttären kanssa taskueläimille pikkukodin. Tätä voi pitää ensimmäisenä askeleena kohti oman nukkekodin rakentamista. Pahvista kohti puista kotia. Inspiraatiota voi etsiä lisää vaikka tästä aivan ihanasta blogista.   
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti