maanantai 20. tammikuuta 2014

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Kolmen hedelmän smoothie


Nestemäinen vitamiinipaukku talvi-iltaan. Banaania, papaijaa ja mangoa (ja pikkuisen jääpaloja ettei juoma ole ihan huoneenlämpöistä) tehosekoittimeen. Nami nami kun tuli hyvät shotit. 

Maistuis varmaan sullekin :)

lauantai 11. tammikuuta 2014

Lunta tupaan!

No nyt vihdoin sitä lunta sitten alkoi satelemaan. Pihalla näytti hetki sitten tältä: 


Kynttilöitä ja tuikkuja on ollut valaisemassa tammikuista pimeää lauantaita. En ole vielä nokkaani ulos laittanut. Olemme tyttären kanssa aloitelleet taas hänen huoneen sisustusprojektia. Järjestys vaihtuu usein ja nyt uusitaan kalustusta. Kirjahylly ja koulupöytä lähti myyntiin ja tilalle hommataan kampauspöytä. Tai pöytä ja peili. Sellaiset joiden seurassa on hyvä meikata ja hiuksia laittaa. Onneksi uutta kirjahyllyä ei tarvitse hankkia, roudasin makkarista kapean pitkän korkean valkoisen kirjahyllyn joka on ollut hieman ylimääräisenä koko sen ajan kun täällä ollaan asuttu.

Sisustaminen, huonekalujen siirtely ja tavaroiden kierrätykseen laittaminen on ihanan puhdistavaa! Olemme taas jossain vaiheessa varaamassa Vantaan Lanttilasta pöytää. Nytkin löytyi tyttären huoneesta kaikkea pientä kivaa myyntipöydälle. Haaveena meillä olisi muuttaa vielä tässä lähivuosina uuteen kotiin ja siksi nyt taas yritetään karsia ylimääräistä, ettei sitten muuton aikaan tule paniikkia kaiken tavarapaljouden keskellä.



maanantai 6. tammikuuta 2014

Lämmittävä kaulaliina näille koville talvipakkasille







Tytär tilasi mustan pitkän kaulaliinan. Kudoin sen Novita Kelo-langasta. Ihanan paksua, ja pehmeää. Nopeasti työstettävää lankaa. Parissa päivässä sain muistaakseni neljästä kerästä tuon ihanuuden tuolle ihanalle tehtyä <3

Kaulaliina oli eilen ensimmäistä päivää ulkoilemassa. Sen saa ihanan muhkeaksi rullaksi kun kietoo kaulalle tai jos haluaa taiteilla niin antaa kaulaliinan roikkua rentona melkein pitkin maata.

Lux Helsinki 2014, vielä ehdit mukaan!

Tänään sai taas kokea näitä Helsingissä asumisen hyviä puolia. Vaikka asuminen on kallista niin kyllä täällä vastapainoksi sitten on jos jonkisortin kissanristiäistä joissa saisi ihan työkseen ravata :).

Kävimme Lux Helsinki-tapahtumassa ihastelemassa valoa ja ääntä. Helsingin kaupunki järjestää tuon ilmaisen tapahtuman joka kestää vielä 8 tammikuuta asti. Ajoimme Kauppatorille auton ja aloitimme Senaatintorilta kierroksen. Sieltä löytyi mykistävä iso Agatha Ruiz de la Prada:n & D-Facto:n Corazón -teos joka sykki valoa ja ääntä. Sitä ennen ehdimme nähdä vilauksen Lux Ratikasta, se kiritti meidät Katariinankatua pitkin Senaatintorille. 

Missasimme Kansalaistorin Tulisirkus Walkea:n 360 -esityksen, mutta ajattelin että tiistaina voisin jäädä töiden jälkeen sen katsomaan. 

Pelasin RAY:n urban flipperiä, ja mokasin heti! Normaali flipperi pysyy paremmin hyppysissä.
Kristian Ekholm & Paula Lehtonen: Makasiinit palaa – Return of the Warehouses


Käykää ihmeessä ihastelemassa Lux Helsinkiä. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

lauantai 4. tammikuuta 2014

What a feeling @ Itis


Olipas rankka työviikko, 2 päivää! Kyllä nyt pitää kolme päivää levätä :). Piipahdimme töiden jälkeen Itiksessä asioilla ja testasimme uuden Fazerin kahvilan. Jotenkin tuo Itis ei ole mikään hurjan tunnelmallinen kahvitteluun, tai mihinkään muuhunkaan. Mutta eihän sinne tunnelmoimaan mennäkään.

Nooh, minäpä löysin sieltä tunnelmaa. Nimittäin juurikin tuo uusi Fazerin kahvila, siinä entisen Stockan ja H&M:n välissä. Se on sinne kauppakeskuskammotuksen keskelle pykätty, oikeasti tunnelmallinen kahvila. Valaisimet, pöydät, tuolit, lattiakaakelit yms loivat sen tunnelman. Kuva kertoisi enemmän kuin tuhat sanaa, mutta nappasin vain tuosta ihanasta smoothielasista kuvan. Käykää kurkkaamassa paikka, jos niille hoodeille eksytte! Oli hyvät sumpit!

 

Kivaa pitkää viikonloppua kaikille konttorirotille yms!

torstai 2. tammikuuta 2014

Sähköinen, perinteinen vai molemmat kalenterit?



Parin vuoden paussin jälkeen ajattelin ottaa "wanhanajan" kalenterin sähköisten rinnalle. Puhelimen, tabletin ja tietokoneen kalenterit ovat palvelleet minua hyvin viime vuodet. Kuitenkin tuntui siltä että nyt voisi palata takaisin myös ihan manuaaliseen almanakkaan. Minulla on paljon kummilapsia enkä ole saanut aikaiseksi laitettua sähköisiin kalentereihin heidän synttäreitä. Nyt otankin taas vanhan konstin käyttöön ja kirjoitan kaikkien nuppusten synttärit kalenteriin ylös. Pysyy kummitätikin kartalla. Synttäripäivät kyllä ovat muistissa mutta vuodet ei...Täytitkö sinä nyt kolme vai kahdeksan?! No ei sentään noin hakoteillä mutta vähän kuitenkin, hih.

Millaiset ajanhallinnan välineet sinulla on käytössä?

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Hyvää Uutta Vuotta 2014



Eilen oli ihana ilta! Illan vietimme poikkeuksellisesti kaupungin humussa. Söimme hyvin, rakkaan ystäväperheen kanssa. Paikaksi valitsin Töölöstä Trattoria Sognon. Olen ollut kerran aiemmin siellä työporukan kanssa syömässä ja katselin paikkaa sillä silmällä, että sinne voisi mennä myös jälkikasvun kanssa. Meitä oli 4 aikuista ja 3 teiniä ja tykkäsimme kovasti paikasta. Ruoka ja palvelu olivat ensiluokkaisen hyviä. Siellä oli ihana italialaisen korttelikapakan tunnelma. Täytyy seuraavaksi kokeilla paikan lauantaibrunssia!

Sapuskan jälkeen kävelimme keskustaan kohti Senaatintoria, siellä emme ole vielä koskaan uutta vuotta vastaanottaneet vaikka toistakymmentä vuotta jo Helsingissä on asustettu. Tungos oli aikamoinen mutta tunnelma hienosti "katossa". Ja kotiin pääsimme näppärästi metrolla ja taksilla ihan viimeiset kilometrit. 

Huomenna on paluu arkeen, onneksi lyhyt kahden päivän työviikko ja ensi viikollakin kevyesti vain 4 päivää töitä. Tämä on ollut hyvä loma, on ollut aikaa lepäillä ja puuhailla mielekkäitä asioita. Olen kerännyt voimia ja tiedän että tästä vuodesta tulee hyvä vuosi. Niin kun oli edellinenkin. Muutamia haaveita tässä on näpeissä ja uskon että nekin toteutuvat...