keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Novita kerho & värikkäitä neuleita viime vuosituhannelta

Päivä kului mukavissa puuhastelun merkeissä. Järkkäilin makuuhuoneen vapaalle seinälle omaa ompelu-, askartelu-, näpertely- nurkkausta. Aikaa meni silitysvuoren ja roinan raivaamiseen. Lisäksi siivoilin säästämäni käsityölehdet. Päätin jättää Novitat ja Modat, mutta suurin osa Suurista Käsityölehdistä sai lähteä kiertoon. Pläräsin läpi kiintoisat ja säästin ne missä oli hyviä ohjeita. Bongasin muutaman helmen: Novita Kerholehdet 80- ja 90-luvuilta. Ai jestas mitä neuleita. Osa on aika psykedeelisiä suorastaan. Aah noita toppauksia ja dramatiikkaa. Yksi kuva on kyllä melkein kun tältä vuodelta, tuo nuori nainen nuttura päässä. Tuolla asulla voisi vaikka ensi viikolla Flow-festivaaleja mennä valloittamaan :)






sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Frittibrunssi Villa Villingenäsissä, suosittelen!


Vietimme tänään lomapäivää helteisessä Villingin saarella Itä-Helsingissä. Jollaksesta pääsee yhteysaluksella saareen, hinta 6 euroa (meno/paluu). Täällä lisätietoa aikatauluista yms. Menimme nauttimaan juuri lanseerattua brunssia. Voin suositella lämpimästi kaikille herkkusuille Villa Villingenäsin Frittibrunssia. Hintaa brunssilla on 15 euroa, lapsilta ikävuosien mukaan sai alennuksia (en muista speksejä mutta kassalla selviää ;) ). Tämä brunssi on selkeästi tarkoitettu kaikille meille jotka nautimme ruoasta emmekä niin kyttäile kaloreita, hiilareita yms.

Brunssin jälkkäriksi olivat nuo viimeisessä kuvassa olevat friteeratut tummatsuklaat, aaaaaah!

Villa Villingenäs tarjoilee myös "normaalin" brunssin hulppeammissa maisemissa, frittibrunssi oli rannan Pubin puolella, mukavan leppoisissa tunnelmissa. Brunssin jälkeen siirryimme rantaan rentoilemaan ja siinähän se aika hurahti, äkkiä kello oli jo yli viisi ja oli aika lähtee kotiin. Ihana päivä, tuonne mennään varmasti pian uudelleen! 

Loma jatkuu vielä viikon, ihanaa!

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Hellepäivän hehkutus: Johan & Nyström

Pari kertaa on jo pitänyt mennä kaffelle Johan & Nyströmiin, mutta joko se on ollut kiinni tai sitten on tullut jotain muita mutkia matkaan. Nyt olimme kaupungilla ja kahvihammasta kolotti. Päätimme marssia Katajanokalle Johan & Nyströmille. Olipa ihana kahvila! Minä rakastan noita vanhoja punatiilisiä rakennuksia. Olimme ulkona kun sää salli mutta kahvilassa on esim. pimeinä syysiltoina varmasti ihanan tunnelmallista. Kahvi oli hyvää, join capuccinoa vaikka kello oli jo paljon yli aamun, oh dear!


Helteisen päivän vuoksi oli kiva yllätys vessassa kun pöytä oli katettu mm. puuteripaperilla <3. Minusta on ihanaa kun kahvilat ja ravintolat panostavat myös wc-tilojen sisustukseen. Ei tarvitse olla mitään ihmeellistä, mutta jotain pientä niin siitä kyllä vierailija ilahtuu. Johan & Nyströmin naistenhuone oli kuin kodikkaasta kodista napattu: kunnon käsipyyhkeet, ihanaa saippuaa & käsivoidetta ja tuo puuteripaperi kukkineen yms.

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Viikko Ahvenanmaalla

Viime viikko hurahti ihanissa Ahvenanmaan maisemissa. Pakkasimme auton täyteen ja suuntasimme Turun kautta Maarianhaminaan. Meillä käynti oli ensimmäinen laatuaan. Olimme matkassa ystävien kanssa jotka ovat jo muutamana kesänä vuokranneet mökin sieltä. Otimme Ålandsresorin kautta viiden hengen mökin. Saitin kuvien perusteella yllätys oli suuri kun mökki ja tontti olivat PALJON upeammat mitä osasimme odottaa! Suosittelen lämpimästi Fiskebon mökkiä, käykää kurkkaamassa lisätietoa täältä.

Ihailimme maisemia, kiertelimme paikallisia nähtävyyksiä ja kävimme myös futismatsissa. Ruoat olivat hyviä, sekä ravintoloissa että itse tehtynä. Miehet kalastivat ja saivatkin ahvenia. Suurin oli yli 900 grammainen. Savustimme ja paistoimme pannulla niitä. Lähiruokaa, slurpsis! Ensimmäisenä päivänä nautiskelimme myös paikallista herkkua: Ahvenanmaan pannukakkua. Hyvää oli.

Ahvenanmaa jätti hyvän merkin sydämeen, sinne menemme myös ensi kesänä! Suosittelen teille kaikille muillekin jos sykähdyttäviä maisemia, ihania ihmisiä, ja mahtavia sapuskoja haluatte nautiskella. Ainiin, myös hyvän oluen ystävälle Ahvenanmaa on kultaa. Jos käytte Stallhagenin panimolla niin ottakaa myös ruokaa. Ihanat annokset lihaa, kala tai kasviksia oli tarjolla.

Kuvapläjäys, var så god: