maanantai 31. tammikuuta 2011

Tämän päivän (ja monen muunkin) rannekoru & etusetelit

Rannekoru lepäilee kuvaushetkellä postissa tulleiden etuseteleiden päällä. On ollut hauska huomata miten kunnon wanhan ajan ale-kupongit ovat taas tehneet comebackin. Tulee ihan entisajat mieleen jolloin juostiin kuponkien kanssa kaupasta toiseen. Mitähän muuta "uutta vanhaa" markkinamiehet keksivät kuluttajien iloksi tai kauhuksi? Kenties esim. entiset Alkot joissa tiskiltä tilattiin juomat???!


Kaunis koru kädessä tuntee itsensä miltei prinsessaksi ;).


Kiitos rakkaalle ystävälle koru-lahjasta.

perjantai 28. tammikuuta 2011

Tammikuun viimeinen viikko

Laitetaanpas perjantain kunniaksi tunnelmia kuluneen viikon varrelta. Lyhyestä virsi kaunis eli kuvia ja pienehköä kuvatekstiä tarjolla.

Viettäkää kiva viikonloppu!

 Siivoilin käsilaukun ja sieltä löytyi nämä. Hiuslenksut -tuo katoava luonnonvara!

 Kahvilla Hakaniemen hallissa. Jalassa Nokian Club (heh mikä nimi) saappaat. Nämä on ihan ykköset kurakeleillä, sopii mennä myös Stockalle ja marjametsään samoilla kengillä.

Kynttilöitä, kynttilöitä, kynttilöitä. Valoa piemeyteen.

 Pajunkissoja!!!!!!!!!!!!!!!

 Rakastan juustoja

Ei Partylite-tuikku vaan Prisman alekorista joku noupadi-tuikku. Kaunis on!

Firetrap-huivi kaulassa. Talvipäivää paistatellessa!

maanantai 24. tammikuuta 2011

Oskari pääsi nettiin


Haaveilijan Rakas Oskari-nalle pääsi Karkkipäivän galleriaan, jee! Oskarilla on ollut punaiset raidalliset housut mutta ne ovat jääneet jonnekin...Hyvin hän pärjää pelkällä karvallakin, ei tule kylmä. Oskarin toinen korva on imuroitu irti enkä ole jaksanut sitä ommella paikalle takaisin. Korva löytyy lipastosta jossa Oskarikin nykyään viettää suurimman osan aikaansa.

Pehmoista viikon alkua kaikille!

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Harmaafuksia rakastaa myös lilaa

Blogini nimi on Harmaafuksia koska pidän väreistä, erityisesti fuksiasta ja harmaasta. Nyt esittelen lisää värejä joita rakastan. Lila on ihan ykkönen kuten kuvasta huomaa. Ranteessa rakas Mondaine-rannekello jossa tosin ei lilaa ole ollenkaan. Kynsilakka ja rannekoru hoitavat lilan puolen tällä kertaa.

Elämä ilman värejä olisi aika tylsää vaikka mustavalkoisuuskin on omalla tavallaan kaunista. Ja onhan mustakin väri, itselläni on paljon mustia vaatteita ja lapsukainen usein kyseleekin että minne hautajaisiin olet tällä kertaa menossa kun taas on päällä vain mustaa. Yritänkin koruilla, kynsilakalla, meikillä ja kaikella muulla luoda väriä elämään jos vaatteet ovat vallan mustia.

Käytättekö te vaatetuksessa ja esim. sisustuksessa samoja värejä? Onko teillä kausia jolloin käytätte tiettyä väriä vai suosikkivärit kesät/talvet?

lauantai 22. tammikuuta 2011

Hakasalmen huvila Helsingissä on piipahtamisen arvoinen paikka

Hakasalmen huvilassa (ihan Helsingin keskustassa) pääsi ihailemaan mennyttä Helsinkiä upeiden valokuvien näyttelyssä. Asfalttia ja auringonkukkia-näyttely on auki vielä helmikuun loppuun saakka joten tervemenoa myös pidemmältä tulevat Helsingissä vierailijat. Forumista kestää kävellä parisen minuuttia joten shoppailun ohella voi hyvin harrastaa kulttuuriakin.

Ilmainen sisäänpääsy


Asfalttia ja auringonkukkia-näyttely  


 Huvilan pihalla oli muitakin rakennuksia joista aisti ihanan vanhan ajan tunnelman. Eikä uskoisi että ollaan Finlandiatalon ja tulevan uuden musiikkitalon välissä. PS. Huomatkaa lintu ja kissa ikkunalaudalla!


 Nyyh makasiinit, tämä vihreä mötikkä tulee tilalle.


Vilken kiva fiilis!

PS. Ostin uutta punaviiniä ja testailen sitä illan iloksi. Tapana on ostaa yleensä tuttua ja turvallista ja uusi tuttavuus. Tämä Santa Digna tuntuu maistuvan oikein hyvälle, nami nami!


Ihana lauantai-iltaa kaikille!

Uusi Canon ilman manuaalia

Sain joulupukilta Canon S95 digitaalikameran. Nyt pitäisi alkaa opiskelemaan kunnolla sen käyttöä, haluan että kuvat olisivat edes pikkaisen "laadukkaita". Otin mukavan asennon ja rojahdin sohvalle kamerapaketin kanssa. Yllätyksenä olikin manuaalin puuttuminen, se oli rompun muodossa. Ala nyt sitten koneelta pläräämään miten mikäkin kuva olisi hyvä ottaa. Hiilijalanjälkeä muodikkaasti pienennetään kun ei valmiiksi manuaaleja tulosteta, mutta toisaalta uskoisin että jokainen uuden kameran hankkinut haluaa myös sen manuaalin kädessä hypisteltäväksi.

Laitoinkin sitten Canonille sähköpostia manuaalista. Ei mennyt aikaakaan kun sain viestin jossa minulle ilmoitettiin että postittavat paperiversion manuaalista. Ruhtinaallisen nopeaa palvelua!

Ensi viikolla pääsee sitten hipelöimään sitä manuaalia ja kikkailemaan kameralla oikein kunnolla. Tosin eihän sitä kovat karjut manuaalia tarvitse mihinkään mutta jos sieltä vähän osviittaa saisi tämäkin karjutar.

perjantai 21. tammikuuta 2011

Punaiset huulet by Dior

Sopivan huulipunasävyn löytäminen on tällaisella krantulla käyttäjällä todella vaikeaa. Olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa sopivan hyytävää punaista sävyä. Sävy löytyi yllätten juuri silloin kun sitä ei enää etsinyt. Nekku oli löytänyt itselleen sopivat sävyt ja minäkin päätin kokeilla tuota Diorin punaa koska se vaikutti juuri siltä oikealta sävyltä. Pari päivää on nyt menty punaisin huulin ja tämä oli rakkautta ensi silmäyksellä. En olisi tuota sävyä hylsyn perusteella ikinä ostanut. Hurraa meikkiblogit ja kiitos Nekulle vinkeistä!


Dior Addict Technicolor Red, 873 

torstai 20. tammikuuta 2011

Ystävyys





Ilmaiset santsikupit maistui hyvälle

Minä rakastan ihania ystäviäni. Piipahdin tänään pitkästä aikaa aamukahvilla rakkaan ystävän kanssa. Meillä on hauska pitkä ystävyyshistoria joka alkaa jo yli kolmenkymmenen vuoden takaa. Olimme päiväkodissa samaan aikaan. Silloin emme vielä varsinaisesti tunteneet toisiamme mutta myöhemmin olemme "ajautuneet" yhteen ja nyt tapailemme ("pitkän" välimatkan takia) kun kiireiltämme ehdimme. Useamminkin olisi mukava tavata mutta tämä aikuisen ihmisen elämä on aina muka niin kiireistä.

torstai 13. tammikuuta 2011

Heijastus lasista pöydälle

Kylläpäs tuli hienot kuviot pöydälle:




Iltapalaa paratiisi lautaselta

Ajattelin eilen illalla poiketa rutiineista.  En nakertanut lämpimiä voileipiä (tai muuten vaan voileipiä) iltapalaksi. Poimin kotoota löytyvistä hedelmistä ja cantaloupemelonista pikkulautasellisen paratiisia arkeen ;). Nuo mustavalkoiset Arabian Paratiisi-sarjan astiat ovat silmiä hiveleviä ja niistä on mukava lusikoida mitä tahansa. Huvittuneena seurailen omia rutiineja jotka "paranevat" vanhetessa. Huomaan että minulla on kausia liittyen ruokiin. Välillä pitää aina saada iltapalaksi lämpimiä voileipiä. Joskus on aina juotava teetä ennen nukkumaanmenoa. Aina pitäisi olla niitä tuoreita yrttejä kotona jotta saa tomaatin päälle ihanaa basilikasilppua. Nämä ovat ihania arjen juttuja joita on mukava toteuttaa päivä päivältä enemmän. Ainiin, ja perjantairutiinikin on tullut. Siitä kerronkin joku perjantai lisää.


Millaisia ruokaan ja juomaan liittyviä rutiineja teillä on?


lauantai 8. tammikuuta 2011

Hima ja Sali

Lauantaisen museokierroksen jälkeen Kaapelitehtaalla oli kiva pistäytyä kahvilla. Hima ja Sali tarjosi upean tunnelman josta tässä kuvina pari muistoa. Kaapelitehdas antoi taas parastaan. Päivä oli jo tummentunut ja valot valaisivat upeaa rakennusta. Jaksan aina huokailla Kaapelitehtaalla sen mystisyyttä.




Lapsukainen ei olisi jaksanut jättää Potterin lukemista mutta olikin sitten suht tyytyväinen museokäynteihin. Varsinkin Hotelli- ja ravintolamuseo jäi hänellä mieleen. Me wanhukset pidimme myös Pentti Sammallahden näyttelystä erityisen paljon.

Hyvää lauantai-iltaa!


perjantai 7. tammikuuta 2011

So long x-mas!

Eilen oli aika kerätä joulu pois. Miten tuo tonttu näyttää siltä että olisi halunut vielä jäädä esille?! Nähdään sitten ensi jouluna taas :)



sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Uusi vuosi ja hieno sunnuntai

Sunnuntaisin varsinkin on ihanaa rauhassa juoda aamuista kahvia ja lukea Hesaria. Eipä ole kiire ollenkaan -on aikaa haaveilulle. Haaveilun aihe nro 1 on asunto. Asumme nyt kerrostalossa ja varsinkin minä haluaisin edes pienen pienen oman pihan. Asuntoliitettä lukiessa voi taas romuttaa haaveet. Helsingissä asuntojen hinnat ovat edelleenkin päätä huimaavia. Jatkan lottoamista.



Uuden vuoden kekkereistä jäi juustoja ja muita herkkuja. Teinkin "lounaspäivälliseksi" pikaisen salaatin kera spagetin. Viimeiset peston jämät ja chilikastiketta kyytipojaksi. Myös perinteiset yrttitarhan mausteet ja mustapippuri antoivat kipakan silauksen spagetille.



Illan tullen olikin aikaa saunomiselle. Kerrostalon koppisaunassa on mukavaa leikkiä "mökkitunnelmaa" sytyttämällä kynttilöitä. Saunassa mieli lepää.